Chokladtårta med chaikryddor

Chokladtårta med chaikryddor

12 tim
Efterrätt
Denna underbara chokladtårta är bakad med kefir och smaksatt med chaikryddor. Den är en dröm för chokladälskaren. Toppa gärna chokladtårtan med bär i säsong och servera den med lättvispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtarta-med-chaikryddor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°.
  • Smörj en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diamater.
  • Grovhacka chokladen och smölt den i vattenbad eller i micro.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ihop kefir, ägg och smölt choklad.
  • Vispa smör och socker i en bunke.
  • Tillsätt chokladblandningen och de torra ingredienserna. Rör hastigt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna i formen.
Ganache:
  • Grovhacka chokladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt grädde. Smält på svag värme och koka ihop 2-3 min. Tillsätt sirap.
  • Häll ganachen över kakan och garnera gärna med färska hallon och oxalis.
Klart!

Ingredienser

Mörk choklad
185 g
Vetemjöl
4 dl
Kakao
1 dl
Bakpulver
2½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Malen kryddnejlika
¼ tsk
Salt
1 krm
2½ dl
Ägg
3
125 g
Strösocker
2 dl
Ganache:
Mörk choklad
100 g
¾ dl
Ljus sirap
1 msk
Garnering:
Hallon
125 g
Oxalis, mynta eller citronmeliss