Chorizopasta
30 min
Huvudrätt
•
Chorizopasta ska vara mustig och krämig. Denna pastasås blir allra godast om du hittar en rå och smakrik chorizo med mycket hetta. Den ska stekas en stund på svag värme tillsammans med röd paprika och färska tomater, detta för att det goda fettet i korven riktigt ska få göra jobbet till den fina smaken. Självklart ska pastan blandas ner i såsen och koka ihop en stund. Toppa med färsk persilja och servera din chorizopasta alldels nylagad!
Gör så här
Energi:
917 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 68 g |
Fett: | 57 g |
Ingredienser
Rå chorizo eller chorizofärs
|
400 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Röd paprika
|
1 |
Tomater
|
2 |
2 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
2 dl | |
Strösocker
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Chili flakes
|
ev. 1 tsk |
Till servering:
Pasta, gärna fullkorn
|
300 g |
---|---|
Färsk basilika
|
1 kruka |
100 g |