Busenkel Bearnaisesås

Busenkel Bearnaisesås

15 min
Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med.
https://www.arla.se/recept/enkel-bearnaisesas/

Gör så här

  • Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  • Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg.
  • Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  • Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
Klart!

Färsk dragon kan bytas ut mot 1,5 tsk torkad för 4 port.

Energi:

305 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 34 g

Ingredienser

150 g
Äggulor
3
Vitvinsvinäger
1 msk
Riven eller finhackad gul lök
1 msk
Salt
2 krm
Nymald vitpeppar
½ krm
Finhackad färsk persilja
2 msk
Finhackad färsk dragon, eller 1.5 tsk torkad dragon
1½ msk