Fetaost- och spenatpaj
1 tim 10 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Frysbar
•
En omtyckt paj som passar året runt. Fetaostpajen är fylld med färsk spenat som steks med vitlök. Riven cheddar och chili flakes ger extra smak till fetaostpajen. Om det mot förmodan blir något över, blir den en perfekt lunch nästa dag.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
150 g | |
Salt
|
1 krm |
Vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
1 msk | |
Bladspenat, gärna färsk
|
250 g |
3 dl | |
Ägg
|
3 |
Chili flakes
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
150 g | |
150 g |
Till servering:
Cocktailtomater
|
250 g |
---|---|
Färsk basilika
|
1 knippe |
Pinjenötter, rostade
|
50 g |