Fläsklägg med rotmos
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Svensk husmanskost med våra älskade rotfrukter och långkokat kött. Här serveras klassikern med en len senapskräm på färskost.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Fläsklägg:
Rotmos:
Senapskräm:
Använd gärna buljongen från fläskläggen till att späda rotmoset med istället för grönsaksbuljong.
Energi:
565 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 28 g |
Ingredienser
Fläsklägg
|
750 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Morot
|
1 |
Kryddpepparkorn
|
6 |
Vitpepparkorn
|
6 |
Lagerblad
|
2 |
Rotmos:
Kålrot
|
1 |
---|---|
Morötter
|
2 |
Potatis
|
750 g |
50 g | |
Salt
|
1 tsk |
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Senapskräm:
150 g | |
Senap
|
1 dl |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |