Havrekex

Havrekex

1 tim
Buffé Mellanmål Brunch
Frysbar
Goda havrekex som du enkelt bakar själv. Havrekex är gott att bjuda på till ostbricka, som snacks eller mellanmål med en valfri ostskiva på.
https://www.arla.se/recept/havrekex/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Smält smöret och rör ner det och mjölken i skålen. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila 10 min.
  • Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Nagga degen med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex ca 5x5 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
  • Låt kexen svalna på plåten.
Klart!
Energi:

60 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Havregryn
3½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Strösocker
1 msk
100 g
1 dl