Nytt
Helstekt oxfilé med cheddargratinerad potatis- och fänkålsgratäng
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Detta är en riktigt lyxig och god middag med helstekt oxfilé där den krämiga fänkåls- och potatisgratängen möts av den krispiga salladen. Köttet blir allra bäst när det först får en stekyta och sedan tillagas klart i ugnen. Den krämiga gratängen kokas mjuk i gräddmjölk för att sedan gratineras gyllene i ugnen.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Potatis- och fänkålsgratäng:
Sallad:
Ingredienser
Oxfilé mittbit
|
600 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Olivolja
|
2 msk |
2 msk | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk timjan
|
4 kvistar |
Potatis- och fänkålsgratäng:
3 dl | |
3 dl | |
Fänkål
|
½ |
Potatis
|
900 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Salt
|
ca 1 tsk |
150 g |
Sallad:
Fänkål
|
½ |
---|---|
Rädisor
|
10 |
Bladspenat
|
60 g |
Citronsaft, finrivet skal och saft
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Färsk dill
|
2 kvistar |
Salt
|