![Kladdkaka](https://images.arla.com/recordid/9E3F026D-9FE4-4154-BD33F6676444A047/kladdkaka.jpg?width=375&height=265&mode=crop&format=jpg)
Kladdkaka
30 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.
![Provlagat av Arla Mat](https://cdb.arla.com/api/assets/arla-se/6be2def0-d339-4531-92c7-0ec199d0ed52/arla-mat-logotyp.png?width=64&height=64&mode=max)
![https://www.arla.se/recept/kladdkaka/](/recept/kladdkaka/qrcode.png)
Gör så här
Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 29 g |
Fett: | 12 g |
Video
Kladdkaka – håll tiden
Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om hur du, genom att ha koll på tiden, får din kladdkaka lagom kladdig. Gott!
Ingredienser
100 g | |
Strösocker (ca. 225 g)
|
2½ dl |
Ägg (ca. 126 g)
|
2 |
Vetemjöl (ca. 60 g)
|
1 dl |
Kakao (ca. 18 g)
|
3 msk |
Vaniljsocker (ca. 3 g)
|
1 tsk |
Garnering:
Florsocker
|
---|
Till servering:
3 dl |