Köttfärsgratäng

Köttfärsgratäng

1 tim 10 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
En mild och barnvänlig variant på den grekiska maträtten moussaka fast utan aubergine. Gratängen är enkel att laga och medan den gräddas klart i ugnen kan du göra något trevligt, som att läsa en bok eller baka en kaka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarsgratang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt färs, tomatpuré och oregano. Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min.
  • Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar. Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin.
  • Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form. Häll över grädde och avsluta med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Servera med en sallad.
Klart!
Energi:

785 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 47 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
3 msk
Torkad oregano
1 msk
100 g
Salt
1 tsk
Malen svartpeppar
2 krm
Potatis, gärna fast
800 g
150 g
2 dl