Mörk choklad med ädelost och tomatchutney

Mörk choklad med ädelost och tomatchutney

1 tim 20 min
Efterrätt
Mörk choklad och ädelost är en spännande kombination. Choklad och ädelost varvas vid serveringen med en härlig chutney på tomater och äpple.
https://www.arla.se/recept/mork-choklad-med-adelost-och-tomatchutney/

Gör så här

  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Bred ut den tunt på bakplåtspapper eller overheadfilm. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
  • Lägg tomater, lök och äpple i en kastrull. Tillsätt vinäger och honung. Koka chutneyn utan lock ca 20 min. Låt kallna.
  • Bryt chokladen i bitar. Skär osten i skivor.
  • Varva choklad, ost och chutney i tre lager.
Klart!

Ingredienser

150 g
Mörk choklad 70%
100 g
Tomatchutney:
Plommontomater
6
Gul lök
½
Vitlöksklyftor
2
Äpple fast sort
1
Vinäger
2 msk
Honung
3 msk