Morotskaka
Frysbar
•
Morotskaka är en oslagbar klassiker! Det här är en riktigt god och saftig variant med frisk och sötsyrlig glasyr. Dessutom är den enkel att göra. Passar perfekt till fikat eller som efterrätt. Tål du inte valnötter? Toppa morotskakan med pumpakärnor istället, godast blir de om du torrostar dem i stekpanna först.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Det går lika bra att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Valnötter
|
1 dl |
---|---|
Morötter, eko
|
3 |
2 dl | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3½ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Topping:
150 g | |
Florsocker
|
¾ dl |
Pressad citron, eko
|
2 tsk |
Hackade valnötter
|
½ dl |