Panerad fisk
40 min
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Att bjuda på panerad fisk brukar uppskattas av liten som stor. Har du en fritös kan du med fördel fritera den panerade fisken. Krispigt och gott att servera med en kall gräddfilssås och nykokt potatis.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Torskrygg, kolja eller sej
|
500 g |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Panko
|
2 dl |
3 msk |
Gör så här
För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Näringsvärden, per portion utan tillbehör
Energi:
321 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 12 g |

