Panerad fisk

40 min Huvudrätt
Panerad fisk

Att bjuda på panerad fisk brukar uppskattas av liten som stor. Har du en fritös kan du med fördel fritera den panerade fisken. Krispigt och gott att servera med en kall gräddfilssås och nykokt potatis.

Ingredienser

Torskrygg, kolja eller sej
500 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Panko
2 dl
3 msk

Gör så här

  • Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tallrik.
  • Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Klart!

För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

Näringsvärden, per portion utan tillbehör

Energi:

321 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/panerad-fisk/