Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

35 min
Brunch Middag Huvudrätt
Denna vrålgoda och maffiga macka från Philadelphia har hängt med sedan början av 1900-talet. Det handlar i grund och botten om att fylla en mjuk form av baguette med finskuret nötkött, gärna entrecote, ost och smörstekt lök. Kan låta enkelt, men kombinationen är vansinnigt god!
https://www.arla.se/recept/philly-cheese-steak-sandwich/

Gör så här

  • Skär köttet i riktigt tunna skivor. Skala och grovhacka löken.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek löken tills den är gyllene. Lägg åt sidan.
  • Stek köttet i omgångar i en het panna med smör. Blanda löken med köttet. Salta och peppra.
  • Lägg allt kött i stekpannan och fös ihop det som till en avlång limpa. Lägg på osten och låt ligga tills den smält.
  • Halvera brödet på längden. Bred på majonnäs och fyll på med köttet.
Klart!
Energi:

937 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Entrecote, halvtinad
200 g
Gul lök
1
2 msk
Salt och svartpeppar
75 g
75 g
Baguette
1
Majonnäs
1 dl