Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter

Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter

40 min
Middag Huvudrätt
Pizza bianco är en ljuvlig variant till den klassiska pizzan med tomatsås. I denna lyxiga variant av pizza med sparris, päron, valnötter, ädelost och lagrad ost tar vi smakerna till nya höjder!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-adel--och-paronost-sparris-och-valnotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt i en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Kavla eller tryck ut pizzadegen på bakplåtspapper.
  • Bred på crème fraiche. Riv över lagrad ost och smula över ädelost.
  • Ansa och skiva sparrisen tunt. Blanda den med lite salt och olivolja.
  • Skär päron i cm-stora tärningar. Fördela päron, sparris och lätt krossade valnötter över pizzan.
  • Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.
Sallad:
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  • Halvera tomaterna och blanda med pinjenötter, spenat och rucola. Tillsätt citron, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa nygräddad pizza med spenat, olivolja och flingsalt. Servera med salladen.
Klart!

Ingredienser

Pizzadeg, ca 600 g
1
2 dl
100 g
140 g
Färsk grön sparris
100 g
Päron
1
Valnötter
100 g
Bladspenat
30 g
Salt
Olivolja
Sallad:
Babyspenat
60 g
Pinjenötter
40 g
Cocktailtomater
250 g
Rucola
60 g
Citron, finrivet skal och saft
½
Kallpressad olivolja
1 msk
Flingsalt