Poké bowl
•
Poké bowl är en populär maträtt från Hawaii. Med det här receptet gör du en hemmagjord poké bowl med sojamarinerad tonfisk, picklade grönsaker och en god sriracha-majonnäs. Servera poké bowl i skålar med ris på botten, fisk i mitten och grönsaker runt omkring. Toppa med sås, sesamfrön och hackad koriander.
Poke (uttalas poh-kay) betyder ”att skära” på hawaiianska. Vanligtvis är det färsk fisk som skärs i tärningar och marineras men även grönsaker och tofu är vanligt.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Picklade grönsaker:
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
Servering:
Energi:
820 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 95 g |
Fett: | 40 g |
Ingredienser
Rundkornigt ris, gärna sushiris
|
4 dl |
---|---|
Färsk färsk tonfisk
|
300 g |
Marinad:
Hackad schalottenlök
|
1 |
---|---|
Hackad salladslök
|
1 |
Japansk soja
|
3 msk |
Srirachasås
|
1 tsk |
Sesamolja
|
1 tsk |
Rostade sesamfrön
|
1 tsk |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1½ dl |
Skivad gurka
|
½ |
Skivad rödlök
|
1 |
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
Majonnäs
|
1 dl |
---|---|
Srirachasås
|
1 msk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
150 g |
Tärnad avokado
|
1 |
---|---|
Tinade sojabönor
|
1 dl |
Skivade rädisor
|
4 |