Räktacos med mangosalsa
40 min
Huvudrätt
•

Missa inte denna räktacos med mangosalsa! Det är en läcker, fräsch och smakrik taco som serveras med len avokadokräm och krispig rödkål i mjuka tortillabröd. En kul och smakrik variant på veckans tacomiddag kanske!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Mangosalsa:
Tärnad fryst mango, tinad
|
250 g |
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Färsk röd chili
|
½ |
Färsk koriander eller mynta
|
1 kruka |
Lime
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Syrad rödkål:
Rödkål
|
250 g |
---|---|
Flingsalt
|
1 tsk |
Avokadokräm:
Avokado
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Vitlöksstekta räkor:
Skalade räkor, gärna vannameiräkor
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk röd chili
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Till servering:
Små tortillabröd
|
8 |
---|
Gör så här
Mangosalsa:
Rödkål:
Avokadokräm:
Vitlöksstekta räkor:
Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör
Energi:
570 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5 g |
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 32 g |

