![Semlor](https://images.arla.com/recordid/9C761F7D-C103-46AC-8ED3EC9165234C93/semlor.jpg?width=375&height=265&mode=crop&crop=(278,0,0,0)&format=jpg)
Semlor
1 tim 15 min
Efterrätt
•
Semlor enligt klassiskt recept - garanterat världens godaste semla! Fyll semlan med mandelmassa och vispad grädde. Sikta sedan vackert florsocker över locket!
![Provlagat av Arla Mat](https://cdb.arla.com/api/assets/arla-se/6be2def0-d339-4531-92c7-0ec199d0ed52/arla-mat-logotyp.png?width=64&height=64&mode=max)
![https://www.arla.se/recept/semlor/](/recept/semlor/qrcode.png)
Gör så här
Att väga mjölet istället för att använda dl-måttet garanterar en perfekt deg och saftig semla.
Energi:
350 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 38 g |
Fett: | 19 g |
Video
Semlor – så lyckas du
Ingredienser
Fördeg:
2 dl | |
Jäst
|
25 g |
Vetemjöl, ca 4 dl
|
240 g |
Vetemjöl, ca 3 dl
|
180 g |
---|---|
Ägg
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Strösocker
|
1 dl |
100 g | |
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
Fyllning:
½ dl | |
Mandelmassa av god kvalitet
|
75 g |
Mandel, grovhackad
|
½ dl |
2 dl | |
Florsocker
|