Sockerkaka

Sockerkaka

45 min
Efterrätt Fika
Frysbar
Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.
https://www.arla.se/recept/sockerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Klart!

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Energi:

210 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 8 g

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk