Hollandaise noisette

Hollandaise noisette

20 min
Med brynt smör får hollandaisen en nötig smak. Passar utmärkt till sparris och pocherat ägg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hollandaise-noisette/

Gör så här

  • Bryn smöret i en kastrull, häll över i t ex ett kallt litermått och låt svalna något.
  • Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen.
  • Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
Klart!

Vill du ha en spännande smakbrytning kan du tillsätta chili i smöret. Antingen bryner du smöret och tillsätter chilin när det är smart. Låt gärna chilin dra någon timme i smöret, värm på och sila bort chilin innan du monterar såsen.

Du kan också välja att inte bryna smöret. Tillsätt din favoritchili för att få en härlig hetta i såsen.

Ingredienser

400 g
Äggulor
6
Vatten
4 msk
Citron
2 msk
Salt
2 krm