Bär med tiramisusås

15 min Efterrätt Huvudrätt
Bär med tiramisusås

Tiramisu, en italiensk tradition. Här, i egen tappning, varvat med färska, svenska bär i säsong eller frysta från butik. Ett lätt och gott avslut på en lång middag.

Ingredienser

2½ dl
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Citron ev 1 msk citruslikör
rivet skal av ¼
Bär t ex jordgubbar eller hallon
6 dl
Savoiardikex
6

Gör så här

  • Vispa vaniljvispen lätt. Rör i kvarg, apelsin- och citronskal samt citruslikör.
  • Varva färska bär och sås i glas. Stick ett kex i varje glas.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

148 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,3 g
Protein: 11,6 % 4,2 g
Fett: 41,4 % 6,9 g
Kolhydrater: 47 % 17,1 g
https://www.arla.se/recept/bar-med-tiramisusas/