Kyckling med parmaskinka och balsamsås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En snabb och smakrik vardagsrätt där saftig kycklinglårfilé lindas i parmaskinka och tillagas i ugn med en krämig balsamsås. Toppas med färska grönsaker och serveras med potatisgnocchi – en riktig middagsfavorit som känns lite lyxigare men ändå går snabbt att laga.
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk | |
|
Torkad oregano
|
2 tsk |
|
Parmaskinka
|
4 skivor |
| 3 dl | |
|
Balsamvinäger
|
2 msk |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Sockerärter
|
150 g |
|---|---|
|
Cocktailtomater
|
200 g |
|
Färsk oregano eller timjan
|
Till servering:
|
Potatisgnocchi
|
500 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en örtolja av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
739 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 20 % | 36,3 g |
| Fett: | 52,3 % | 43,7 g |
| Kolhydrater: | 27,7 % | 50,4 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera