Kycklingfärsbiffar

Kycklingfärsbiffar

45 min Huvudrätt
Dessa smarriga kycklingfärsbiffar är smaksatta med finrivet citronskal, färsk oregano och smulad vitost. Välj om du vill servera kycklingfärsbiffarna med tzatziki och klyftpotatis eller mellan luftiga hamburgerbröd. Gott och enkelt är det i alla fall!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingfarsbiffar/

Gör så här

  • Blanda kycklingfärs med smulad vitost, ägg, finriven vitlök, kryddor och rivet citronskal i en bunke.
  • Salta och blanda till en jämn smet. Forma färsen till 8 biffar.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Stek kycklingfärsbiffarna 3-4 min per sida, tills de har en innertemperatur på 70°.
Tzatziki:
  • Riv gurkan grovt och lägg den i en sil. Strö salt på gurkan och låt den ligga ca 15 min.
  • Pressa ur saften och blanda gurkan med yoghurt och finriven vitlök. Servera till kycklingfärsbiffarna.
Klart!
Energi:

383 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kycklingfärs
500 g
150 g
Ägg
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk oregano, hackad
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Citron, finrivet skal
1
Salt
1 tsk
2 msk
Tzatziki:
Gurka
½
Salt
½ tsk
Grekisk yoghurt 10%
2 dl
Vitlöksklyfta
1