Lasagne

Lasagne

1 tim Huvudrätt
Lasagne - en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  • Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
  • Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
  • Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
  • Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Prova att använda färska lasagneplattor. Minska då gräddningstiden till 20 min.

Energi:

585 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Köttfärs
500 g
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lasagneplattor
9
Ostsås:
Vetemjöl
3 msk
7 dl
3 dl
Salt
½ tsk