Saffranssemlor
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
Små semlor med saffran är jättegott! Gör semlorna lite mindre och fyll dem på klassiskt vis med mandelmassa och vispgrädde. Sikta florsocker över semlans lock och servera.
Ingredienser
|
Jäst för söta degar
|
25 g |
|---|---|
| 50 g | |
| 2½ dl | |
| 1¼ dl | |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Salt
|
2 krm |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Vetemjöl, ca 8 dl
|
480 g |
|
Uppvispat ägg
|
1 |
Fyllning:
|
Mandelmassa, riven
|
200 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.
Näringsvärden, per st
Energi:
158 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 8,8 % | 3,4 g |
| Fett: | 43,8 % | 7,8 g |
| Kolhydrater: | 47,4 % | 18,4 g |