Pastagratäng med mozzarella

Pastagratäng med mozzarella

15 min Huvudrätt
Pastagratäng är en perfekt maträtt om du gillar lasagne, men drar dig för att det tar tid. Och suveränt om du har överbliven pasta i kylen. Denna pastagratäng innehåller rikligt med mozzarella, färsk spenat, rökt kalkon och soltorkade tomater.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastagratang-med-mozzarella/

Gör så här

  • Sätt ugnen 225° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan 2-3 min och låt spenaten koka med halva tiden. Spara 2 dl av pastavattnet. Låt pasta och spenat rinna av. Lägg över i en ugnsform
  • Strimla kalkonköttet och grovhacka basilikan. Blanda ner med pastan.
  • Tillsätt pastasås, pastavatten, soltorkade tomater och hälften av mozzarellan. Salta och blanda väl.
  • Strö över resterande mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
  • Servera pastagratäng med krispig sallad.
Klart!

Ingredienser

Pasta farfalle
300 g
Babyspenat
250 g
Rökt kalkon
120 g
4 dl
Vatten, från pastakoket
2 dl
Hackade soltorkade tomater
2 msk
300 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt
1 tsk