Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Vårt lättbakade filmjölksbröd fyllt med nyttiga godsaker bakas ut på direkten. Filmjölksbrödet håller sig saftigt och gott i flera dagar men passar också bra att frysa in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hurtbulle/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
  • Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • Stjälp upp filmjölksbrödet och låt det svalna under bakduk.
Klart!
Energi:

2835 kcal

Protein: 71 g
Kolhydrater: 406 g
Fett: 91 g

Ingredienser

Fiberhavregryn
2 dl
Vetemjöl
5 dl
Krossade linfrön
1 dl
Russin
1 dl
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Bikarbonat
2 tsk
Salt
1 tsk
4 dl
Flytande honung
½ dl
Lingonsylt
½ dl