Fläskfilé med aprikoser

Fläskfilé med aprikoser

30 min Huvudrätt
Spännande rätt där torkade aprikoser och mynta kliver fram som smaksättare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-med-aprikoser/

Gör så här

  • Dela filén i två bitar. Skala och klyfta löken.
  • Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära.
  • Fräs löken bredvid köttet i pannan. Lägg i aprikoserna.
  • Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min.
  • Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan.
Klart!

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Gula lökar
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Torkade aprikoser
12
2½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Hackad färsk mynta
2 msk