Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Här serverad tillsammans med vackra grönsaker och en underbar pepparrotssås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Paprikor, gärna olika färger
2
Rödlökar
2
Morot
200 g
Vita bönor à ca 400 g
1 burk
Salt
½ tsk
Grovt hackad färsk basilika
1 dl

Sås:

2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Strösocker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Grovt bröd i skivor
ca 100 g

Gör så här

  • Blanda smör-&rapsolja, salt och peppar. Pensla kycklingfiléerna med blandningen och stek eller grilla dem ca 4 min på varje sida.
  • Skär paprikorna i grova strimlor. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i tunna skivor.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  • Fräs grönsakerna i en stor stekpanna eller wok. Smaka av med salt. Blanda ner bönor och basilika strax innan servering.
  • Blanda ingredienserna till såsen.
  • Servera kycklingen med grönsaker, sås och grovt bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

421 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,4 g
Protein: 37,1 % 38,4 g
Fett: 29,9 % 14,2 g
Kolhydrater: 33 % 34,2 g
https://www.arla.se/recept/kycklingfile-med-smorfrasta-gronsaker/