Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning

Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning

60+ min Efterrätt
Baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud på glöggkalaset.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranspinnar-med-apelsinsmorfyllning/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på en mjölad bänk. Kavla den till en rektangel ca 40x35 cm.
  • Rör ihop smör, socker, apelsinskal och juice. Bred det över degen.
  • Vik degen dubbel på mitten. Skär den i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 20-30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min. Låt dem kallna på galler.
Klart!

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst
50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
ca 17 dl
75 g
Strösocker
½ dl
Apelsin, rivet skal
1
Konc konc apelsinjuice
1 msk