Mammas chokladfudge

Efterrätt
Mammas chokladfudge

Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.

Ingredienser

3 dl
Strösocker
3 dl
1 msk
Sirap
1 msk
Kakao
3 msk

Gör så här

  • Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
  • Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ofta.
  • Tillsätt kakao och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

49 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,1 g
Protein: 1,7 % 0,2 g
Fett: 49,1 % 2,7 g
Kolhydrater: 49,2 % 5,9 g
Mammas chokladfudge
Video Bästa fudgetipsen

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens härligaste fudge. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/mammas-chokladfudge/