Kardemummafondant

Kardemummafondant

50 min Efterrätt
Recept på en gudomlig chokladbakelse som imponerar på gästerna. Förbered innan middagen och grädda klart medan varmrätten dukas ut.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummafondant/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
  • Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget.
  • Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad.
  • Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten.
  • Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma.
  • Serveras varma med vispad grädde.
Klart!
Energi:

640 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
100 g
Strösocker
½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl
Krossade kardemummakärnor
1½ tsk
Salt
1 krm
Till servering:
Florsocker
1 msk
Kardemummakärnor
½ tsk
2 dl