Rabarberkyckling

Rabarberkyckling

Huvudrätt
Kyckling på annorlunda vis - supergott, måste provas! Rabarber gör maträtten vacker och syrligt god. För mindre syrlighet, ta lite mer honung.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberkyckling/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 225°.
  • Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Skär rabarbern i bitar. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök och servera med potatisen.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Salt
1 tsk
1 msk
Rabarber i bitar
200 g
2 dl
Honung
2 msk
Kycklingfond
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
½ dl
Potatis
750 g