Hallonmacarons

Hallonmacarons

60+ min Efterrätt
Gudomliga, rosa, små hallonmacarons med mosade hallon och en ljuvlig fyllning av smörkräm med hallon. Makronerna blir extra vackra med röd hushållsfärg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonmacarons/

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggulan och hallonmoset.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Mosade hallon
1 msk
Röd hushållsfärg
1 krm
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Mosade hallon
2 msk
Röd hushållsfärg
2 krm