Krustader med avokado, räkor och pepparrot

Krustader med avokado, räkor och pepparrot

15 min Förrätt
Krustader med len kräm av avokado, små salta räkor och riven pepparrot. Imponerande munsbitar och perfekt tilltugg till ett glas champagne. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom  Sjöstedt
Tom Sjöstedt Årets kock 2008
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krustader-med-avokado-rakor-och-pepparrot/

Gör så här

  • Skala och kärna ur avokadon. Mosa fruktköttet med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela avokadokräm och räkor i krustaderna.
  • Toppa med pepparrot och dill. Strö över nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Avokado
1
½ dl
Citronsaft
1 tsk
Salt och peppar
Skalade räkor
16
Små krustader
16
Riven pepparrot
2 msk
Färsk dill till garnering
Nymalen svartpeppar