Laxcheesecake
Nytt

Laxcheesecake

60+ min Buffé Förrätt
Imponera på dina vänner med denna maffiga laxcheesecake. Den har frisk smak av citron och färska örter. Allra bäst blir laxcheesecaken om den tillagas dagen innan den ska serveras. Garnera efter egen fantasi, det är fint med allt från laxrosor, färska fina räkor, ägg, rädisor och ätbara blommor. Servera gärna tillsammans med en krispig sallad. Detta är en perfekt rätt att ställa fram på buffébordet!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxcheesecake/

Gör så här

Botten:
  • Smält smöret. Tärna brödet och lägg i en mixerbunke. Mixa bröd och smör smuligt.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  • Tryck ut brödsmulorna i formen.
Fyllning:
  • Lägg gelatin i kallt vatten minst 5 min.
  • Vispa ihop färskosten med 2 dl av gräddfilen i en bunke.
  • Tärna laxen och hacka dillen. Blanda ner färskosten tillsammans med forellrom, gräslök, pepparrot, citronskal och citronsaft.
  • Lägg 1 dl gräddfil i en liten kastrull och värm upp den försiktigt. Tillsätt gelatinbladen och smält på svag värme. Rör hastigt ner i laxröran. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll fyllnigen i formen. Ställ kallt minst 3 timmar, helst över natten.
Garnering:
  • Garnera laxcheesecaken med skivor av kallrökt lax, ev forellrom, tunna citronklyftor, ev lite finrivet citronskal och dillvippor.
Klart!
Energi:

244 kcal

Fiber: 1,7 g
Protein: 9,6 g
Kolhydrater: 10,5 g
Fett: 18,4 g

Ingredienser

Botten:
75 g
Kavring
200 g
Fyllning:
Gelatinblad
3
300 g
3 dl
Kallrökt lax
200 g
Färsk dill
1 kruka
Forellrom
50 g
Finskuren färsk gräslök
3 msk
Färskriven pepparrot
1 msk
Citron, finrivet skal och saft
½
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Garnering:
Kallrökt lax
ca 100 g
Forellrom
Citron
½
Dillvippor