Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!
Ingredienser
|
Schalottenlökar
|
3 |
|---|---|
|
Avorioris
|
3 dl |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Hönsbuljong
|
1 liter |
| 50 g | |
| 50 g |
Saltimbocca:
|
Kycklingbröstfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Parmaskinka
|
4 skivor |
|
Färsk salvia
|
8 blad |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk | |
|
Vitt vin
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
673 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 25,8 % | 42,8 g |
| Fett: | 32,7 % | 24,9 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 58,1 g |