Hallongrottor med maräng

Hallongrottor med maräng

45 min Efterrätt
Hallongrottor är ett kärt barndomsminne för många. Här har de piffats upp ytterligare med lite maräng.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallongrottor-med-marang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
  • Forma degen till bollar och lägg i muffinsformar.
  • Gör en fördjupning i varje boll. Klicka i hallonsylt.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 min.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng.
  • Ta ut hallongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka.
  • Grädda i ytterligare ca 10 min.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 7 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Marsánpulver
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Fyllning:
Hallonsylt
1½ dl
Maräng:
Äggvitor
2
Strösocker
2 dl