Kokostoppar

Kokostoppar

45 min Mellanmål
Kokostoppar är enkla att göra och alltid lika goda, perfekt även för dem som inte tål gluten. Låt smeten stå en stund så sväller kokosflingorna och kokostopparna blir extra toppiga och fina i formen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokostoppar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 min.
  • Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 15 stora eller 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min för stora toppar och ca 10 min för små toppar.
Klart!

Låt kakorna kallna. Doppa sedan den övre eller nedre delen av kakan i smält choklad. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper. Det går bra att ersätta citronskalen med limeskal om du hellre vill.

Ingredienser

50 g
Medelstora ägg
2
Strösocker
1 dl
Kokosflingor
200 g
Citron
rivet skal av ½