Äggröra med rucola och skinka

Äggröra med rucola och skinka

20 min Frukost
Gröna inslag i äggröran gör den inte bara godare, utan också vackrare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggrora-med-rucola-och-skinka/

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i mjölken. Vispa i ägg, rucola och gräslök.
  • Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten.
  • Rör med en trägaffel på svag värme tills äggröran är tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med skinka, rostat bröd och sallad.
Klart!

Istället för rucola kan man ta hackad, lätt förvälld spenat.

Energi:

290 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Vetemjöl
1 msk
2 dl
Ägg
6
Hackad rucola
2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
2 tsk
Salt och peppar
Parmaskinka
8 skivor
Ljust bröd
4 skivor