Äpple- och kanelmarmelad

Äpple- och kanelmarmelad

60+ min Buffé
Äpple- och kanelmarmelad är ett fräscht och välsmakande tillbehör till de goda ostarna på en ostbricka. Prova även till kardemummaskorpor eller på rostat bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apple--och-kanelmarmelad/

Gör så här

  • Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
  • Häll på vattnet och koka under lock tills äppelbitarna blir mjuka och mosiga.
  • Tryck moset genom en finmaskig sil så att det blir slätt. Häll tillbaka moset i kastrullen.
  • Tillsätt socker och kanel och koka tills moset har en temperatur på 105°, ca 45 min.
  • Häll upp på burkar och låt kallna.
Klart!
Energi:

2000 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 485 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Äpplen
4
Vatten
1½ dl
Strösocker
5 dl
Kanelstänger
4