Bakad laxfilé med risotto

Bakad laxfilé med risotto

50 min
Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bakad-laxfile-med-risotto/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Mortla eller mixa samman skalet av citron, pinjekärnor, basilika och peppar.
  • Gnid in laxbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla en tunn skiva smör och lägg på varje filé.
  • Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min.
  • Skala och hacka löken fint. Fräs den och riset i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in.
  • Späd med varm buljong lite i taget och fortsätt koka 15 -18 min, rör om då och då.
  • Tillsätt ost och resten av smöret.
  • Servera laxen med risotton.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Laxfilé á 150 g
4 bitar
Citron
rivet skal av 1
Rostade pinjenötter
½ dl
Hackad färsk basilika
1 dl
Svartpeppar
1 krm
Risotto
Avorioris
2 dl
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Citron
pressad saft av ½
Kycklingbuljong
4 dl
1½ dl
50 g