Bär på havrebotten

Bär på havrebotten

35 min Mellanmål Efterrätt
En riktigt god paj, gjord på havrebotten, och toppad med härligt smakrika och somriga bär - enkelt och jättegott! Pajskalet kan du göra i förväg och spara tid. Du kan också variera vilka färska bär som ska vara i pajen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bar-pa-havrebotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl.
  • Häll smeten i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Platta till degen och tryck upp den på kanterna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt den kallna.
  • Vispa vaniljvispen och klicka ner i pajskalet. Strö över bären.
Klart!

Havrebottnen går att grädda i förväg.

Energi:

390 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 23 g

Ingredienser

125 g
Farinsocker
½ dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Fyllning:
2½ dl
Färska jordgubbar
½ liter
Färska blåbär
2½ dl
Färska hallon
2½ dl