Päronpaj med valnötsfyllning

Päronpaj med valnötsfyllning

1 tim Efterrätt
Recept på paj med söta päron i fin smakbalans med citron och nötter - en suverän efterrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronpaj-med-valnotsfyllning/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret och rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, grädde, citronskal och valnötter.
  • Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar.
  • Häll smeten i formen och lägg i päronen. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 min.
  • Servera med lättvispad grädde gärna blandad med blåbär och smaksatt med lite socker.
Klart!

Ingredienser

125 g
Strösocker
½ dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Fyllning:
Fasta päron
2
Ägg
3
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
½ dl
2 dl
Citron
rivet skal av ½
Grovhackade valnötter
1 dl