Blomkål i grädde med pesto

Blomkål i grädde med pesto

30 min Huvudrätt
Kokt blomkål i en härlig sås på grädde, pesto och paprika. Blomkålen får fantastisk smak av vitlök och basilika från peston.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkal-i-gradde-med-pesto/

Gör så här

  • Börja med att koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela blomkålen i buketter. Koka den halvmjuk i lättsaltat vatten 3-4 min.
  • Kärna ur och grovhacka paprikan. Fräs den i smör i en stekpanna. Häll på grädde och klicka i pesto.
  • Låt allt koka ihop någon min. Smaka av med salt.
  • Låt den kokta blomkålen ånga av och häll över såsen med paprikan.
  • Servera med matvete.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Blomkål
600 g
Röd paprika
1
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Pesto
½ dl
Salt
½ tsk
Matvete
3 dl