Bruschetta med avokadoröra och tomat

Bruschetta med avokadoröra och tomat

20 min Förrätt
Bruschetta är en grillad italiensk favoritmacka med vitlök. Snabblagad förrätt som alltid är lika uppskattad! Passar utmärkt till festen eller middagen. Vi har toppat denna klassiska bruschetta med avokadoröra och tomatsallad. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bruschetta-med-avokadorora-och-tomat/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°.
  • Blanda smör och pressad vitlök. Bred det på bröden. Rosta högt upp i ugnen 3-5 min, tills de fått fin färg.
Avokadoröra:
  • Mixa cottage cheese och avokado slätt.
Tomatsallad:
  • Skär tomaterna i mindre bitar och grovhacka basilikan. Finhacka löken. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet citronskal, olivolja och chili flakes. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Bred avokadoröran på bröden.
  • Toppa med tomatsallad och strö över pinjenötter.
Klart!

Ingredienser

Surdegsbröd
2 skivor
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Avokadoröra:
250 g
Avokado
1
Tomatsallad:
Cocktailtomater, gärna i olika färger
250 g
Schalottenlök
1
Färsk basilika
1 kruka
Citron, finrivet skal
1
Olivolja
1 msk
Chili flakes
Salt och peppar
Rostade pinjenötter
2 msk