Chilibearnaise

Chilibearnaise

30 min
Addera ett sting av chili i din hemslagna bearnaise. God på grillad biff eller kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chilibearnaise/

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Utan vattenbad:
  • Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra av kastrullen från värmen.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda chilin med såsen före servering.
Med vattenbad:
  • Häll ner reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och är ca 66° varmt.
  • Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  • Blanda chilin med såsen före servering.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 44 g
Video
Gör egen bearnaisesås

Andreas Hedlund visar hur man gör en av våra mest klassiska såser; Bearnaisesås. Den blir allra godast när man gör den själv och det är enklare än vad man tror. Prova!

Ingredienser

Reduktion:
Hackad gul lök, eller schalottenlök
½ dl
Vitpepparkorn
6
Vatten
4 msk
Rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
3 msk
Färsk dragon
4 kvistar
Färsk persilja
4 kvistar
Äggulor
3
200 g
Finhackad färsk dragon
2 msk
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt
3 krm
Finhackad färsk röd chili
2 tsk