Citron- och fänkålsrub

Citron- och fänkålsrub

10 min
En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citron--och-fankalsrub/

Gör så här

  • Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal.
  • Klappa in ca 2 tsk rub på portionsbitar av t ex lax.
Klart!

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet. Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

Ingredienser

Hela fänkålsfrön
2 msk
Dillfrön
1 msk
Senapsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Farinsocker
1 tsk
Citron
skalet av 1