Citronpaj

Citronpaj

50 min Efterrätt
Citronpaj med frisk och härlig smak. Citronpajen kan gott bakas en dag i förväg och förvaras i kylen till serveringsdags.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1
Fyllning:
Ägg
3
Strösocker
2 dl
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av 1½