Citronrutor

Citronrutor

1 tim
En saftig och riktigt citronstinn kaka med en sötsyrlig frosting. Skär upp som små minibakelser till buffén eller i större rutor som dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronrutor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, ca 30x30 cm.
  • Smält smöret. Rör ner syrad grädde och rom i smöret. Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda mjöl, bakpulver och rivet skal av citroner. Vänd hastigt ner smör- och mjölblandningen i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 40 min. Låt kallna.
Frosting:
  • Vispa ihop färskost och florsocker. Vispa den syrade grädden och vänd ner i blandningen.
  • Bred frostingen på kakan och klicka ut lemon curden.
  • Pudra ev på florsocker och skär i bitar.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 9 g

Ingredienser

100 g
Ägg
3
Strösocker
3½ dl
1 dl
Mörk rom
2 msk
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Citroner
rivet skal av 2
Frosting:
150 g
Florsocker
1 dl
1 dl
Lemon curd
1 dl