Crostini med krämig vitost och fikonkompott

Crostini med krämig vitost och fikonkompott

20 min
Små snittar med söta fikon, salt ost och rostade nötter är lika gott till fördrinken som till glöggen. En skvätt rom eller apelsinlikör ger kompotten extra smak men det går självklart bra utan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crostini-med-kramig-vitost-och-fikonkompott/

Gör så här

  • Skär fikonen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret.
  • Häll på vatten och rom och koka ca 5 min. Rör om då och då. Låt svalna.
  • Bre krämig vitost på varje crostini.
  • Toppa med hälften av fikonkompotten och servera resten i en skål bredvid.
  • Garnera med valnötter och ringla över lite honung.
Klart!

Ingredienser

200 g
Crostini
15
Valnötter
15
Flytande honung
Fikonkompott:
Torkade fikon
200 g
Rårörsocker
1 msk
Vatten
2 dl
Rom eller apelsinlikör
1 msk